Новини

09 Березень 16:32
Поради щодо вибору сковороди для приготування млинців!
Поради щодо вибору сковороди для приготування млинців!

Масниця – одне з найдавніших народних свят, присвячене проводам зими й зустрічі весни, яке цьогоріч триватиме з 8 по 14 березня. Усім відомо, що млинці, як уособлення сонця, є головною стравою протягом святкування.

Безперечно, кожна завзята господиня має свій власний рецепт млинців, який вона тримає у секреті, проте, варто зазначити, що також важливу роль у приготуванні страв відіграє якісний посуд!

Сьогодні розповімо, як обрати сковороду для приготування найсмачніших млинців.

Форма

Сковорідка повинна мати невисокі стінки (близько 10 мм), щоб була змога перевертати навіть найтонші мережеві млинці, товсте дно (від 2 до 5 мм) для рівномірного прогрівання і довгу жаростійку ручку.

Розмір

Якщо ви любите тонкі млинці - придивіться до сковорідок діаметром від 20 до 26 см, а якщо пишні невеликі млинчики - підійдуть близько 15 см в діаметрі.

Матеріал та покриття

  • Алюмінієва сковорода - виконана з безпечного матеріалу, дуже легка, швидко нагрівається та холоне. Основні недоліки: відсутність антипригарного покриття, деформація від високих температур.
  • Чавунна сковорода - виконана з безпечного матеріалу, в процесі експлуатації не втрачає своїх властивостей. Основні недоліки: досить важка.
  • З тефлоновим антипригарним покриттям - легка у використанні, потребує мінімальних витрат масла. Основні недоліки: потребує дбайливого догляду без використання абразивів, покриття нестійке до подряпин.
  • З керамічним покриттям - виконана з безпечного та простого в догляді матеріалу, але керамічне покриття не є антипригарним (насправді це захисний шар поверх алюмінію). Основні недоліки: покриття вимагає дбайливого догляду, не можна піддавати різким перепадам температур.
  • З мармуровим антипригарним покриттям - в їх основі лежить полімер (зазвичай політетрафторетилен) з додаванням мармурової або гранітної крихти для посилення і зміцнення поверхні, вони мають поліпшене антипригарне покриття та стійкі до подряпин. Основні недоліки: висока ціна.

Бажаємо вам вдалих покупок та смачних свят!

 

Записатись
Подати скаргу