Новини

07 Червень 12:26
Організацію якісного харчування та профілактику харчових отруєнь обговорили з керівниками та медичними працівниками освітніх закладів Шпиківської ТГ
Організацію якісного харчування та профілактику харчових отруєнь обговорили з керівниками та медичними працівниками освітніх закладів Шпиківської ТГ

З метою забезпечення організації якісного харчування в закладах освіти Тульчинського району, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тульчинського районного управління Людмила Медик провела семінар-навчання з питань дотримання санітарного законодавства при здійсненні планування та складання примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно до вимог постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку", наказу МОЗ України від 24 березня 2016 року №234 "Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів" та наказу МОЗ України від 17 квітня 2006 року №298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування в ДНЗ".

У заході взяли участь керівники дошкільних навчальних закладів та медичні працівники відділу освіти Шпиківської територіальної громади  Тульчинського району.

Присутні обговорили:

  • вимоги до планування та складання примірного чотиритижневого сезонного меню, щоденних меню-розкладів;
  • правила приймання харчових продуктів та сировини від постачальників, здійснення контролю за якістю продуктів;
  • вимоги до приготування та реалізації готових страв, правила відбору та зберігання добових проб кожної страви раціону;
  • ведення обліку дітей, що забезпечуються безоплатним гарячим харчуванням, у тому числі з особливими дієтичними потребами;
  • ведення документації з організації харчування та здійснення контролю за дотримання норм харчування;
  • постійне оновлення та підтримку у належному робочому стані обладнання та устаткування харчоблоків, посуду, меблів, систем водопостачання та водовідведення, вентиляції тощо;
  • забезпечення питного режиму дітей, забезпечення закладу якісною та безпечною питною водою;
  • дотримання вимог особистої гігієни працівниками харчоблоків, забезпечення достатньою кількістю санітарного одягу;
  • необхідність проходженням періодичних медичних оглядів відповідно до чинного законодавства.

Особливу увагу учасники приділили питанню профілактики харчових отруєнь в організованих дитячих колективах в літній період.

 

Записатись
Подати скаргу