Новини

04 Листопад 15:32
Організація харчування та гігієна в освітніх закладах: нові норми, вимоги та реформи
Організація харчування та гігієна в освітніх закладах: нові норми, вимоги та реформи

1 листопада  2024 року заступником начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Оксаною Ольшанською прийнято участь у нараді з керівниками закладів дошкільної та середньої освіти Северинівської сільської ради  на запит  відділу освіти, молоді та спорту  Северинівської сільської ради.

 Основним питанням на нараді було визначено  «Організація харчування в освітніх закладах Северинівської територіальної громади відповідно до  Постанови  КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та  змін, які внесені постановою КМУ від 4 жовтня 2024 №1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024році», а  саме в  норми харчування для школярів. 

Проведено розгляд  питання стосовно формування меню та його погодження з врахуванням основних  аспектів необхідності внесення змін в перспективне меню відповідно до постанови КМУ №1145 від 04.10.2024.

Звернуто увагу на порядок роботи бракеражної комісії,   вимоги до постачання продуктів харчування, їх отримання та бракераж.

Обговорено питання  функціонування харчоблоків закладів середньої та дошкільної освіти, їх матеріально-технічного стану, дотримання вимог санітарно-гігієнічного та протиепідемічних режимів.

А також,  розглянуто  зміни в медичних оглядах працівників закладів освіти відповідно до наказу МОЗ №1925 від 08.11.2023 «Про внесення змін до наказу МОЗ від 23.07.2002 №280».

З працівника закладів освіти  проведено інформаційно-просвітницьку  роботу щодо дотримання гігієнічних вимог, встановлених Санітарними регламентами для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, дотримання правил особистої гігієни здобувачами освіти, профілактичних заходів попередження інфекційних захворювань, гострих кишкових інфекцій.

Спільно з освітянами обговорили подальші важливі аспекти впровадження реформи шкільного харчування, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування, тощо.

Записатись
Подати скаргу