1 листопада 2024 року заступником начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Оксаною Ольшанською прийнято участь у нараді з керівниками закладів дошкільної та середньої освіти Северинівської сільської ради на запит відділу освіти, молоді та спорту Северинівської сільської ради.
Основним питанням на нараді було визначено «Організація харчування в освітніх закладах Северинівської територіальної громади відповідно до Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та змін, які внесені постановою КМУ від 4 жовтня 2024 №1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024році», а саме в норми харчування для школярів.
Проведено розгляд питання стосовно формування меню та його погодження з врахуванням основних аспектів необхідності внесення змін в перспективне меню відповідно до постанови КМУ №1145 від 04.10.2024.
Звернуто увагу на порядок роботи бракеражної комісії, вимоги до постачання продуктів харчування, їх отримання та бракераж.
Обговорено питання функціонування харчоблоків закладів середньої та дошкільної освіти, їх матеріально-технічного стану, дотримання вимог санітарно-гігієнічного та протиепідемічних режимів.
А також, розглянуто зміни в медичних оглядах працівників закладів освіти відповідно до наказу МОЗ №1925 від 08.11.2023 «Про внесення змін до наказу МОЗ від 23.07.2002 №280».
З працівника закладів освіти проведено інформаційно-просвітницьку роботу щодо дотримання гігієнічних вимог, встановлених Санітарними регламентами для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, дотримання правил особистої гігієни здобувачами освіти, профілактичних заходів попередження інфекційних захворювань, гострих кишкових інфекцій.
Спільно з освітянами обговорили подальші важливі аспекти впровадження реформи шкільного харчування, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування, тощо.