Згідно "Плану відбору зразків для цілей державного контролю у 2020 році" фахівцями відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області досліджено 709 зразків харчової продукції тваринного походження, з них:
- 39 зразків – фальсикація алкогольних напоїв;
- 89 зразків – фальсифікація молочної продукції;
- 581 зразок - харчова продукція тваринного походження.
За результатами досліджень виявлено 18 невідповідностей (наявність немолочних жирів) у зразках масла солодковершкового.
За наслідками заходів державного контролю фахівці вилучили з обігу 2 916 кг масла солодковершкового та повернули виробникам.
Було надіслано 18 повідомлень територіальним органам Держпродспоживслужби та операторам ринку, в яких виявлено невідповідність масла ДСТУ за вмістом немолочного жиру.
Матеріали по неіснуючому молокозаводу ТОВ "Деснянський маслозавод" (Чернігівська область) передано в правоохоронні органи.
Окрім того, виявлено 8 позитивних випадків щодо невідповідності харчової продукції по мікробіологічних показниках, за наслідками проведено заходи щодо покращення гігієнічних критеріїв технологічних процесів.