Новини

04 Лютий 16:26
На Вінниччині Держпродспоживслужба продовжує проводити семінари з питань формування безпечного і здорового освітнього середовища
На Вінниччині Держпродспоживслужба продовжує проводити семінари з питань формування безпечного і здорового освітнього середовища

На Вінниччині продовжується робота з навчання керівників шкіл з питань розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у сучасній школі.

Сьогодні, 4 лютого 2021 року, пройшов онлайн-семінар із заступниками керівників освітніх закладів, які нещодавно були призначені на свої посади.

Про вимоги оновленого Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 року №2205, доповіла головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська.

Слухачам були представлені презентаційні матеріали з основними вимогами нового Регламенту.

Спеціаліст надала детальні роз'яснення щодо змін, які відбулися в організації класного простору, в організації середовища для дітей, а також - навчальному навантаженні та часі приготування домашніх завдань.

Окремо було наголошено на низці новацій, які відбулися в харчуванні школярів та переліку продуктів харчування і страв, які заборонені до продажу в шкільних буфетах.

Також, була обговорена тема дитячої гідності та приватності, облаштування туалетних кімнат в школах.

Після закінчення онлайн-семінару на електронні адреси присутніх спеціаліст розіслала низку інформаційних документів: діючі накази стосовно харчування; нові Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти; презентацію.

 

 

Записатись
Подати скаргу