Новини

26 Березень 12:48
На Вінниччині з метою запобігання поширенню COVID-19 Держпродспоживслужба здійснила 903 перевірки: керівники ринків та продовольчих магазинів отримали 5278 приписів
На Вінниччині з метою запобігання поширенню COVID-19 Держпродспоживслужба здійснила 903 перевірки: керівники ринків та продовольчих магазинів отримали 5278 приписів

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області постійно проводиться активна роз'яснювальна робота та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання.

Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками Національної поліції проводять моніторингові обстеження ринків, продовольчих магазинів, магазинів побутової хімії, аптек та інших об'єктів критичної інфраструктури щодо дотримання обмежувальних заходів та виконання основних  профілактичних та протиепідемічних рекомендацій.

Станом на 26 березня 2020 року проведено 903 перевірки в ході яких встановлено, що не всі суб’єкти господарювання сумлінно та з розумінням ставляться до поточної ситуації і вручено 5278 приписів. 

В багатьох магазинах відсутні засоби для проведення дезінфекції приміщень, засоби індивідуального захисту наявні не у всіх представників персоналу, відсутні засоби для обробки рук відвідувачів тощо.

В таких випадках проводиться роз’яснювальна робота з попередженням про адміністративну відповідальність за невиконання основних протиепідемічних заходів. А у випадках злісного ухиляння від виконання протиепідемічних заходів, інформуються органи Національної поліції для складання адміністративного протоколу. Принагідно інформуємо: сума штрафу для фізичних осіб становить від 17 до 34 тисяч гривень, для юридичних - до 170 тисяч гривень.

Також, слід зазначити, що на виконання Рішення Ради Національної безпеки та оборони, ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилено нагляд за об’єктами водопостачання. Фахівці управління спільно з представниками органів місцевого самоврядування провели 46 перевірок об’єктів водопостачання. Для лабораторного дослідження відбираються проби питної води, за результатами досліджених проб можна зробити висновок, що вода подається гарантованої якості.

 

Записатись
Подати скаргу