Новини

18 Лютий 15:13
На Вінниччині триває роз’яснювальна робота з профілактики випадків отруєння бджіл та правил застосування пестицидів
На Вінниччині триває роз’яснювальна робота з профілактики випадків отруєння бджіл та правил застосування пестицидів

17 лютого 2020 року в Іллінецькій та Дашівській об'єднаних територіальних громадах Іллінецького району Держпродспоживслужба провела зустріч з головами та старостами ОТГ, депутатами, керівниками сільськогосподарських підприємств, аграріями та пасічниками з метою налагодження співпраці у інформуванні місцевих жителів щодо можливостей надання певних послуг та обговорення питань, які турбують громадян.

Захід відбувся за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області - начальника Головного управління Григорія Сидорука, начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимира Хитрука, начальника Управління захисту споживачів Юрія Найчука, начальника Іллінецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимира Скляра.

Під час зустрічі було розглянуто ряд питань, що стосуються забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, захисту споживачів. 

В ході наради особлива увага була приділена обговоренню питання організації та проведення заходів з профілактики випадків отруєння бджіл при обробітку сільськогосподарських угідь пестицидами. Детально обговорили доцільність обробітку сільськогосподарських культур та необхідність інформування пасічників про майбутню хімічну обробку.

Спеціалісти надали присутнім роз’яснення щодо порядку реєстрації пасік та проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках, попередження і ліквідації хвороб та отруєнь бджіл. А керівникам сільськогосподарських підприємств було наголошено на необхідності отримання працівниками допусків та посвідчень на право робіт з пестицидами та агрохімікатами. 

Також розглянули питання застосування та використання препаратів, які увійшли до "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні" при обробітку сільськогосподарських культур.

По закінченню зустрічі присутні отримали інформаційні матеріали стосовно небезпеки використання фальсифікованих засобів захисту рослин та пам’ятки споживачам при придбанні насіння овочевих і баштанних культур, кормових коренеплодів, садивного матеріалу багаторічних рослин.

Протягом минулого тижня аналогічні заходи були проведені в Літинському, Хмільницькому та Липовецькому районах Вінницької області.

 

Записатись
Подати скаргу