Новини

14 Вересень 15:06
На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби у складі робочої групи перевірили заклади освіти на предмет дотримання протиепідемічних вимог
На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби у складі робочої групи перевірили заклади освіти на предмет дотримання протиепідемічних вимог

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 04 вересня 2020 року №37133/0/1/-20, за результатами селекторної наради від 03 серпня 2020 року та розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 09 вересня 2020 року №567 "Про утворення обласної робочої групи з перевірки закладів освіти щодо створення в них безпечних умов для вихованців, учнів, студентів, педагогічних та інших працівників з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні" була створена обласна робоча група, в яку увійшли спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та спеціалісти Департаменту освіти та науки ОДА.

10 вересня 2020 року робоча група здійснила моніторинг готовності до навчання в умовах карантину закладів освіти Тульчинського району, Тульчинської ОТГ та Брацлавської ОТГ.

Загалом перевірили 7 навчально-виховних закладів, грубих порушень не виявлено.

Підтверджених випадків COVID-19 серед учнів, педагогічних працівників та персоналу перевірених освітніх закладів немає.

У всіх перевірених освітніх закладах наявна розмітка із стрілками руху; усі виходи з приміщень відкриті; є ізолятори чи кімнати для тимчасового ізолювання; дотримується соціальна дистанція під час харчування дітей; в закладах розроблено розклад уроків та харчування; в наявності достатня кількість пірометрів, ЗІЗ та антисептиків; облаштовані місця для обробки рук та контейнери для збору використаних ЗІЗ.

Під час перевірки були виявлені наступні недоліки, за умови усунення яких, заклади готові до навчання в умовах карантину:

  • ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 м. Тульчин - 683 учні. Рекомендовано укомплектувати медичний пункт кушеткою. 
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Тульчин - 888 учнів. Зауважень та рекомендацій немає.
  • Кирнасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Тульчинського району - навчається 392 учні. Рекомендовано пофарбувати панелі у медичному пункті масляною фарбою задля покращення обробки приміщення дезінфікуючими розчинами.
  • Суворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Тульчинського району - 85 учнів. Рекомендовано дообладнати медичний пункт та ізолятор, доопрацювати алгоритм дій при виявленні ознак захворювання на COVID-19.
  • НВК-ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія Брацлав ОТГ - 323 учні. Рекомендовано посилити контроль за дотриманням маскового режиму серед учнів, прибрати килимкові покриття.
  • НВК ЗШ І-ІІІ ступенів №3 - гімназія імені О.С. Пушкіна м. Тульчин - 650 учнів. Рекомендовано дообладнати ізолятор.
  • ЗДО с. Нестерварка Тульчинського району - 62 дитини. Рекомендовано дообладнати ізолятор.

 

 

 

Записатись
Подати скаргу