Новини

10 Квітень 08:42
На Вінниччині Держпродспоживслужба продовжує проводити моніторинг об'єктів водопостачання
На Вінниччині Держпродспоживслужба продовжує проводити моніторинг об'єктів водопостачання

На виконання Указу Президента України про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV -2" та згідно доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольги Шевченко фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби продовжується робота по здійсненню контролю за якістю питної води централізованого водопостачання та в джерелах децентралізованого водопостачання м. Вінниця.

Так, 08 квітня 2020 року в присутності секретаря квартального комітету "Добробут" проведено відбір проб води з 10 криниць громадського користування.

Крім того, 09 квітня 2020 року проведено відбір проб води з річки Південний Буг в місці водозабору  КП "Вінницяоблводоканал", води питної з резервуарів чистої води підприємства, насосних станцій третіх підйомів та водорозбірної колонки. Відбір проб проводився для паралельних досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби та відомчій лабораторії КП "Вінницяоблводоканал". Під час відбору провідний фахівець-хімік провела дослідження на вміст розчиненого кисню у воді відкритої водойми.

За результатами лабораторних досліджень Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби  з 20 проб, відібраних з криниць громадського користування 25 березня 2020 року та 01 квітня 2020 року, 7 не відповідали санітарним вимогам по мікробіологічним показникам (виявлені загальні коліформи). З  20 проб, відібраних на санітарно-хімічні показники, 16 не відповідали санітарним вимогам по вмісту нітратів.

Слід відмітити, що під час здійснення  відборів проб води, фахівцями були проведені обстеження санітарно-технічного стану криниць.

Враховуючи викладене, на адресу директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради підготовлено 2 листа про необхідність проведення очистки, дезінфекції та ремонту криниць. Також, направлено 2 листа на адресу голови Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця з метою інформування мешканців щодо якості питної води в криницях. Про результати лабораторних досліджень та санітарно-технічний стан криниць проінформовано міського голову.

 

Записатись
Подати скаргу