Яйця - доступний і корисний продукт, який є в холодильнику кожної родини. Проте недотримання елементарних правил при виборі і зберіганні яєць може мати негативні наслідки. Для того, щоб їх уникнути потрібно дотримуватись декількох простих правил.
Вкотре нагадуємо, що купувати харчові продукти варто тільки в офіційних місцях торгівлі - на агропродовольчих ринках або в торговельних закладах.
Держпродспоживслужба звертає увагу споживачів та суб'єктів господарювання, що згідно Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами, до продажу не допускаються харчові яйця:
- якщо поверхня (шкаралупа) яєць забруднена;
- якщо порушена цілісність шкаралупи;
- харчові неповноцінні та технічні яйця (з непрозорим на просвіт умістом, з пліснявими плямами під шкаралупою, з присохлим жовтком, зі змішаними білком і жовтком, з кровоносними судинами у вигляді кільця на поверхні жовтка, міражні, з різким запахом сірководню).
Також варто звернути увагу на наявність штампа категорії на самому яйці (якщо купуєте яйця поштучно) та на обов'язкову інформацію про харчовий продукт на упаковці (для фасованих яєць) відповідно Вимог до курячих яєць.
Окремо варто зазначити, що яйця курячі харчові зберігають окремо від пахучих і відкритих (не захищених обгорткою, упаковкою, герметичною розфасовкою) товарів, які легко передають запахи та можуть забруднюватись патогенними мікроорганізмами.
Будьте свідомими при виборі харчових продуктів, адже запобігти неприємностям значно простіше і дешевше, ніж потім долати їх наслідки.