
Вінницьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби за дорученням начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрія Якимчука постійно здійснюється моніторинг пунктів тимчасового проживання внутрішньо переміщених осібистої гігієни;
-
забезпечення пунктів холодною та гарячою проточною водою, якісною та безпечною питною водою;
-
наявність та санітарний стан побутового, холодильного, морозильного та технологічного обладнання;
-
забезпечення миючими та дезінфікуючими засобами для дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.
Під час моніторингових візитів з мешканцями пунктів та відповідальними особами проводяться бесіди на теми санітарного законодавства та законодавства про безпечність і якість харчових продуктів:
-
«Профілактика харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій»;
-
«Правила застосування дезінфікуючих засобів»;
-
«Правила зберігання харчових продуктів»;
-
«Вимоги до поводження з побутовими та харчовими відходами» та інші.
Також хочемо звернути увагу, що ці пункти потребують допомоги від волонтерів та небайдужих людей у забезпеченні миючими та дезінфікуючими засобами, харчовими продуктами, одягом та іншими предметами повсякденного вжитку.