Новини

25 Травень 09:48
Кальян у приміщенні шкодить працівникам кафе, барів і ресторанів!
Кальян у приміщенні шкодить працівникам кафе, барів і ресторанів!

Робочий день офіціантів чи барменів у середньому триває 10–12 годин. Увесь цей час працівники кафе, барів і ресторанів, переважно молодь, змушені перебувати в приміщенні, заповненому шкідливим кальянним димом, за солодкуватим запахом якого ховаються хром, свинець, миш'як, формальдегіди, монооксид вуглецю, аміак та інші шкідливі речовини.

Тривале пасивне куріння може спричинити отруєння чадним газом, а надалі астму, ішемічну хворобу серця, інсульт і навіть рак легень, стравоходу та шлунка.

Проведення позапланових перевірок закладів ресторанного господарства захистить здоров'я і працівників, і відвідувачів від шкідливого впливу кальянного диму.

Захищай своє право на бездимне повітря — повідом про порушення через сервіс Центру громадського здоров'я або подай скаргу до Держпродспоживслужби на заклад, адміністрація якого створює умови для куріння або іншим чином порушує норми "бездимного" законодавства.

 

 

Записатись
Подати скаргу