Робочий день офіціантів чи барменів у середньому триває 10–12 годин. Увесь цей час працівники кафе, барів і ресторанів, переважно молодь, змушені перебувати в приміщенні, заповненому шкідливим кальянним димом, за солодкуватим запахом якого ховаються хром, свинець, миш'як, формальдегіди, монооксид вуглецю, аміак та інші шкідливі речовини.
Проведення позапланових перевірок закладів ресторанного господарства захистить здоров'я і працівників, і відвідувачів від шкідливого впливу кальянного диму.
Захищай своє право на бездимне повітря — повідом про порушення через сервіс Центру громадського здоров'я або подай скаргу до Держпродспоживслужби на заклад, адміністрація якого створює умови для куріння або іншим чином порушує норми "бездимного" законодавства.