Сьогодні, 26 лютого 2021 року, фахівцями Ямпільського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено семінар-навчання з керівниками та медичними працівниками закладів освіти Ямпільської територіальної громади з питань введення в дію Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом МОЗ України від 25 вересня 2020 року №2205.
В ході проведення семінару фахівці надали детальні роз'яснення вимог до формування безпечного шкільного середовища та змін, які відбулися в навчальному навантаженні та медичному обслуговуванні дітей в освітніх закладах.
Особливу увагу приділили новаціям в харчуванні школярів та переліку продуктів і страв, які заборонені до продажу в шкільних буфетах, а також обговорили актуальні питання та проблеми освітянських закладів Ямпільської громади і можливі шляхи їх вирішення.
Крім того, директорам шкіл та медичним працівникам фахівці було надано консультативну допомогу щодо нових Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти та рекомендації щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Після закінчення навчання на електронні адреси присутніх були розіслані діючі накази стосовно харчування в закладах освіти.