Спеціалістами Крижопільського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, за вересень 2020 року спеціалістами Крижопільського міжрайонного управління проведено 154 моніторингових обстеження суб'єктів господарювання на предмет організації та дотримання протиепідемічних заходів, а саме:
- закладів громадського харчування - 14, з них з порушеннями – 1;
- продовольчих магазинів - 48, з них з порушеннями – 9;
- непродовольчих магазинів - 30, з них з порушеннями – 2;
- дитячих дошкільних закладів - 30, порушень не виявлено;
- шкіл - 23, з них з порушеннями – 1;
- інших – 14, з них з порушеннями – 1.
Найпоширенішими виявились наступні порушення: відсутність інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID – 19) та повідомлень з проханням до відвідувачів залишатись вдома за наявності ознак респіраторних захворювань; не забезпечено централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами; не організовано вологе прибирання приміщення, поверхонь кожні 2 години.
Як результат, фахівці склали 14 протоколів про адміністративні правопорушення.