Новини

03 Квітень 10:36
Держпродспоживслужба продовжує здійснювати посилений контроль за якістю питної води
Держпродспоживслужба продовжує здійснювати посилений контроль за якістю питної води

На виконання Указу Президента України про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV -2" та згідно доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольги Шевченко фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби продовжується робота по здійсненню контролю за якістю питної води централізованого водопостачання та в джерелах децентралізованого водопостачання м. Вінниця.

Так, 01 квітня 2020 року в присутності представників квартальних комітетів "Набережний-1" та "Малі Хутори-Центр" проведено відбір проб води з 10 криниць громадського користування, розташованих в мікрорайонах міста.

02 квітня 2020 року проведено відбір проб води з річки Південний Буг в місці водозабору  КП "Вінницяоблводоканал", води питної централізованого водопостачання з резервуарів чистої води підприємства та насосних станцій третіх підйомів. Відбір проб проводився для паралельних досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби та відомчій лабораторії КП "Вінницяоблводоканал".

Крім того, 31 березня 2020 року проведено відбір проб води з річки Південний Буг в місці скиду з очисних споруд каналізації комунального підприємства, а також вище та нижче 100м від нього. Під час відбору провідний фахівець-хімік провела дослідження на вміст розчиненого кисню у воді відкритої водойми.

Всі опломбовані проби доставили у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для досліджень на відповідність нормативним вимогам по мікробіологічним та санітарно-хімічним показникам.

Згідно отриманих експертних висновків від 24 березня 2020 року всі проби води питної централізованого водопостачання, які були відібрані в контрольних точках 19 березня 2020 року, відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 по мікробіологічним та фізико-хімічним показникам.

Дослідження інших проб наразі тривають.

 

 

Записатись
Подати скаргу