Новини

19 Лютий 10:16
Держпродспоживслужба продовжує проводити семінари для керівників закладів освіти з питань дотримання вимог санітарного та харчового законодавства
Держпродспоживслужба продовжує проводити семінари для керівників закладів освіти з питань дотримання вимог санітарного та харчового законодавства

18 лютого 2020 року на базі Вінницької академії неперервної освіти головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська провела семінар-навчання з керівниками закладів освіти, які нещодавно були призначені на свої посади.

Присутніх ознайомили з санітарно-епідемічною ситуацією в Україні та області, зокрема було зазначено, що в минулому році в Україні було зареєстровано 204 спалахи гострих кишкових інфекційних захворювань, що на 26 % більше ніж за 2018 рік. В організованих дитячих колективах було зареєстровано 76 спалахів проти 89 спалахів за 2018 рік.

У Вінницькій області було зареєстровано 11 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, 4 з яких в організованих дитячих колективах Могилів Подільського та Козятинського районів.

В ході семінару слухачам були представлені презентаційні матеріали з окремими положеннями Законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продути, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" та "Основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Особлива увага була приділена висвітленню усіх вимог щодо організації безпечного харчування дітей, умов постачання продовольчої сировини, матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, організації питного режиму, ведення документації по санітарному та харчовому законодавству, дотримання правил особистої гігієні, дотримання правил технологічного процесу приготування страв та багато інших питань.

Також, присутні обговорили питання внесення в меню учнів страв зі збірника рецептур Євгена Клопотенка для харчування в шкільних навчальних закладах.

Всі присутні мали змогу отримати пам'ятки та інші наочні матеріали із вищезазначених питань.

 

Записатись
Подати скаргу