Новини

12 Серпень 11:44
Чи можна купатись на пляжах міста Вінниця?
Чи можна купатись на пляжах міста Вінниця?

На адресу Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області надійшли протоколи лабораторних досліджень якості проб води з водойм та ґрунту пляжів міста Вінниця, відібраних фахівцями ДУ "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" в липні поточного року.

За результатами досліджень встановлено, що на пляжі "Гонти" якість води не відповідає нормативним значенням по вмісту лактозопозитивних кишкових паличок, який становив 290000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000 в куб.дм, також встановлена невідповідність по вмісту ентерококу, який становив 15000 та запаху, який становив 3 бали при нормі не більше 1 балу, біохімічна потреба в кисні становила 11,0 мгО2/куб.дм при нормі не більше 6 мгО2/куб.дм.

На пляжі "Хімік" вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 210000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм, вміст ентерококів становив 14000, виявлено стафілокок, запах становив 3 бали при нормі не більше 1 бала, біохімічна потреба в кисні становила 10,4 мгО2/куб.дм при нормі не більше 6 мгО2/куб.дм.

На пляжі "Центральний" вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 460000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000КУО в куб.дм., вміст ентерококів становив 23000, виявлено стафілокок, запах становив 3 бали при нормі не більше 1 балу, біохімічна потреба в кисні становила 10,65 мгО2 /куб.дм при нормі не більше 6мгО2/куб.дм.

На Вишенському озері вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 160000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм, вміст ентерококу становив 15000, запах становив 3 бали при нормі не більше 1 балу, біохімічна потреба в кисні становила 10,1 мгО2/куб.дм.

Крім того, за результатами лабораторних досліджень виявлені бактерії групи кишкових паличок в ґрунті на всіх пляжах, а на пляжах "Гонти", "Хімік" та Вишенському озері - ще й ентерокок.

Враховуючи викладене, з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров’я населення, купатись на пляжах "Гонти", "Хімік", "Центральний", а також на Вишенському озері не дозволяється.

На адресу начальника комунального підприємства Вінницької міської ради "Комбінат комунальних підприємств" та в копії заступнику директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направлено листи про необхідність встановлення інформаційних табличок на вказаних пляжах з написом "Купатись заборонено".

                                                                      

Записатись
Подати скаргу