Новини

24 Вересень 11:57
347 моніторингових обстежень на предмет дотримання протиепідемічних заходів провели в Барському районі з початку місяця
347 моніторингових обстежень на предмет дотримання протиепідемічних заходів провели в Барському районі з початку місяця347 моніторингових обстежень на предмет дотримання протиепідемічних заходів провели в Барському районі з початку місяця

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

Так, з 01 по 24 вересня 2020 року спеціалістами Барського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 347 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання на предмет організації та дотримання протиепідемічних заходів, а саме:

 

  • закладів громадського харчування - 15, з них з порушеннями – 4 (26,6%);
  • продовольчих магазинів - 68, з них з порушеннями – 22 (17,6%);
  • непродовольчих магазинів - 35, з них з порушеннями – 4 (11,4%);
  • інших – 229 закладів (ринки, перукарні, стоматологічні кабінети, аптеки, ветеринарні аптеки, АЗС, банкомати тощо).

Загалом, порушення протиепідемічних вимог фахівці виявили на 31 об'єкті (8,9%): не проводився температурний скринінг усім працівникам, між працівниками та відвідувачами не було організовано обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання 1,5 м, не проводилось вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів після закінчення робочого дня, реалізація продукції проводилась без упаковок, відвідувачі в закладі знаходились без масок тощо.

Як результат, було складено 16 протоколів, підготовлено 16 розпоряджень та 15 приписів щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Варто зазначити, що значна увага приділяється безпечному функціонуванню дитячих навчальних закладів, з початку навчального року проведено 19 моніторингових обстежень. Під час перевірок особливу увагу фахівці звертали на дотримання протиепідемічних вимог та організацію харчування.

Порушення виявили в 1 закладі, де був відсутній контроль за проведенням дезінфекції приміщень в кінці робочого дня, технічний персонал знаходився без захисних масок, а працівники харчоблоку на робочому місці без одноразових рукавичок. Фахівці Держпродспоживслужби склали протокол та підготували 1 розпорядження щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

За заявами засновників/суб’єктів господарювання, з метою відновлення роботи, загалом, комісійно обстежено 21 дошкільний навчальний заклад щодо дотримання протиепідемічних заходів, визначених постановою №25 від 21 травня 2020 року Головного державного санітарного лікаря України. В організованих дитячих закладах створені відповідні умови для навчання та виховання, з них 20 закладів розпочали свою роботу з суворим дотриманням протиепідемічних заходів.

Наразі робота з проведення комісійних обстежень триває.

Записатись
Подати скаргу