Фахівцями Барського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
За минулий тиждень проведено 152 моніторингових обстеження суб’єктів господарювання різних форм власності:
- закладів громадського харчування – 16,
- закладів торгівлі продовольчими товарами – 47,
- закладів торгівлі непродовольчими товарами – 44,
- навчально-виховних закладів – 13 об’єктів (дошкільні навчальні заклади – 6, ЗОШ – 7),
- інші - 32 (перукарні, АЗС, СТО, аптеки тощо).
Всього з даного розділу роботи вжито заходи адміністративного впливу до суб’єктів господарювання: 14 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, надано 4 приписи.
В ході моніторингових обстежень найчастіше виявляються наступні порушення протиепідемічних вимог: відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів; недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність; недотримання соціальної дистанції; нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни.