Новини

22 Червень 09:14
Відбувся семінар на тему: "Вихід на європейський ринок та відкриття ринків азійського континенту. Проблеми та перспективи для бізнесу регіону"
Відбувся семінар на тему: "Вихід на європейський ринок та відкриття ринків азійського континенту. Проблеми та перспективи для бізнесу регіону"

Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації спільно з громадською організацією "Регіональний центр підприємництва", на виконання Плану заходів Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2018 рік, затвердженої рішенням 27 сесії обласної Ради 7 скликання від 20.12.2017 року №508, 21 червня 2018 року проведено семінар на тему: "Вихід на європейський ринок та відкриття ринків азійського континенту. Проблеми та перспективи для бізнесу регіону".

В семінарі взяли участь: начальник управління міжнародного співробітництва Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Ліпач О.О., заступник начальника управління торгівлі, послуг та розвитку споживчих ринків – начальник відділу внутрішньої торгівлі, послуг та нормованого забезпечення Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Головченко В.Ю., в.о. заступника начальника управління податків і зборів з юридичних осіб – начальник відділу адміністрування ПДВ Головного управління ДФС у Вінницькій області Гриб В.В., в.о. начальника відділу організації митного контролю Вінницької митниці ДФС Маковій О. В., головний державний інспектор відділу класифікації товарів та митно-тарифного регулювання адміністрування митних платежів Вінницької митниці ДФС Півкозак Л.М., начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Павлущик В.В., заступник начальника управління – начальник відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Жосан В. В., заступник голови ВОГО «Регіональний центр підприємництва» Кирницький Д. В., представники бізнесу, громадськості та науковці.

В ході зустрічі експерти ознайомили присутніх з особливостями податкового та митного законодавства, ветеринарних та санітарно-епідеміологічних вимог  при здійсненні зовнішньоекономічної  діяльності, а також з можливостями відкриття нових ринків збуту.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимир Павлущик, проінформував присутніх про ветеринарно-санітарні вимоги до експорту продукції. Він повідомив, що країнам, які прагнуть здійснювати експорт харчових продуктів та неїстівних продуктів тваринного походження на ринок ЄС та інші країни необхідно зробити наступні кроки:

  • Держава має бути відкрита на ринки країни-призначення.
  • Підприємство має відповідати ветеринарно-санітарним вимогам національного законодавства та вимогам країни-імпортера.
  • Отримати експлуатаційний дозвіл або зареєструватися в ДПСС.
  • Операторам ринку харчових продуктів обов'язкове запровадження системи НАССР  (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках).
  • Пройти успішне інспектування підприємства.
  • Отримати право експорту, у випадку з ЄС єврономер.

По закінченню доповідей, відбулося обговорення проблемних питань.

 

Записатись
Подати скаргу