Новини

05 Грудень 15:03
Відбулася Всеукраїнська селекторна нарада щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей
Відбулася Всеукраїнська селекторна нарада щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей

01 грудня 2017 року відбулася Всеукраїнська селекторна нарада - засідання Центрального міжвідомчого штабу з координування організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2017 році під керівництвом заступника міністра Федорович Н.В. 

У студії Вінниці були присутні: заступник Голови обласної державної адміністрації, директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації - Ігор Івасюк, начальник Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації та інші спеціалісти зацікавлених управлінь та відомств.

Від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області була присутня Ольга Хутченко - головний спеціаліст відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

На нараді були підведені підсумки оздоровлення і відпочинку дітей в Україні за 2017 р., висвітлені основні проблемні питання та визначені шляхи їх усунення в наступному році. 

У Вінницькій області дитяча оздоровча компанія завершена успішно, про це повідомив Ігор Івасюк, який зазначив наступне:
"Нам вдалося охопити оздоровленням і відпочинком більше 100 тисяч дітей: 59% від загальної кількості дітей шкільного віку. Є категорії, які нам вдалося охопити на 100% - це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. 86,9% (майже 3000 дітей) – діти учасників АТО, які отримали можливість якісно оздоровитися. Стосовно пришкільних таборів у влади була чітка позиція - табори повинні бути тематичними. В цьому році ми продовжили багато тематичних змін з англійської мови, в області працювало 19 волонтерів з різних країн світу: Бразилії, США, Індонезії та багатьох європейських країн. Цей рік був першим, коли в нас працювали тематичні табори з математики, оскільки 2017 рік розпорядженням голови ОДА оголошено роком математики у нашій області, саме тому багато заходів було присвячено популяризації математики».

В області налічується 170515 дітей шкільного віку, з них 95500 - діти пільгових категорій.

Послугами з оздоровлення та відпочинку забезпечено 100245 осіб (59%), з них 85194 – діти пільгових категорій.

Спеціалістами Держпродспоживслужби області було проведено 468 перевірок закладів відпочинку та оздоровлення (комісійних та за заявами власників чи керівників закладів). Виявлено 92 порушення вимог санітарного законодавства, по всіх видах порушень підготовлені пропозиції щодо їх усунення. Також впродовж сезону було проведено 48 нарад, 563 бесіди, прочитано 56 лекцій, здійснено 7 виступів на радіо та 2 виступи на телебаченні, надруковано у пресі, в т.ч. електронних ЗМІ 74 статті з актуальних питань підготовки та проведення дитячої оздоровчої кампанії.

Питання безпечного та якісного відпочинку дітей є пріоритетним у роботі ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області!

Записатись
Подати скаргу