Новини

08 Грудень 14:16
Відбулася семінар-нарада з актуальних питань роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області
Відбулася семінар-нарада з актуальних питань роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

7-8 грудня 2017 року в м. Немирів під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Сидорука Г.П. відбулася виїзна семінар-нарада з актуальних питань роботи Головного управління.

У семінарі взяли участь представники центрального апарату Держпродспоживслужби; начальники, заступники начальників та начальники відділів міжрайонних, районних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області; керівники інших структурних підрозділів Головного управління; директор та спеціалісти Вінницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Під час семінару було обговорено актуальні питання щодо реалізації державної політики в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, а також приділено увагу епізоотичній ситуації в Україні щодо інфекційних хвороб.

Заступником начальника управління – начальником відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Новохатньої Оксаною Миколаївною було розглянуто питання здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, проведення державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах та необроблених харчових продуктах тваринного походження та кормах.

Начальник відділу здоров'я та благополуччя тварин Управління здоров'я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Матвієнко Володимир Петрович доповів про епізоотичну ситуацію в Україні, перспективи та завдання щодо профілактики основних заразних хвороб тварин на 2018 рік.

Про організацію проведення лабораторних досліджень та діагностику інфекційних хвороб тварин доповів головний фахівець – лікар ветмедицини-епізоотолог науково-дослідного відділу епізоотичного моніторингу, оцінки ризику та прогнозування державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Мороз Олександр Анатолійович. 

Розглянуто ряд питань, які стосуються дотримання санітарного законодавства. 

Головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Сомова Тетяна Євгеніївна розглянула питання організації державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог санітарного законодавства у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення у 2017 році. Проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Лугач Ольга Олександрівна доповіла про епідемічну ситуацію на території України та розслідування спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань серед населення та в організованих колективах. 

Також обговорено питання фітосанітарної безпеки, роботи щодо захисту прав споживачів та дотримання антикорупційного законодавства.

Про особливості проведення фітосанітарних процедур щодо об’єктів регулювання в режимі імпорту та експорту, оформлення їх через інформаційну систему «Єдине вікно», а також дотримання фітосанітарних вимог країн-імпортерів доповіла начальник відділу фітосанітарних процедур на кордоні Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Мельник Любов Борисівна. 

Начальник відділу ринкового нагляду Департаменту захисту споживачів Держпродспоживслужби Жмуд Олександр Миколайович доповів про основні проблеми під час здійснення державного нагляду(контролю) у сфері ринкового нагляду.

Головний спеціаліст відділу з питань запобігання корупції Держпродспоживслужби Кутковець Максим Леонідович окреслив основні питання дотримання вимог антикорупційного законодавства.

У ході заходу була приділена увага стану фінансової та бюджетної дисципліни, кадрової політики та правового забезпечення.

Також на семінарі були розглянуті інші важливі питання та прийняті відповідні рішення, направлені на покращення роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та державних установ ветеринарної медицини.

 

 

Записатись
Подати скаргу