Новини

12 Лютий 15:09
Увага: виявлено небезпечний алкалоїд в орегано!
Увага: виявлено небезпечний алкалоїд в орегано!

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала інформаційні повідомлення системи RASFF від 28 січня 2019 року № 2019.0305 стосовно виявлення алколоїдів піролізидинів в орегано, що експортується з Німеччини (виробник RapsGmbH&Co.KG; імпортер А.Т.М. HandelsGmbH, Австрія) до окремих держав-членів ЄС, і в тому числі - України.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучення з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 ст. 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Звертаємо увагу споживачів на те, що усі харчові продукти, які перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися державною мовою згідно ст. 39 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Нагадуємо, що раніше надходило повідомлення від 05 грудня 2018 року № 2018.3465 стосовно виявлення антрахінону (anthraquinone) в зеленому чаї, що експортується із Китайської Народної Республіки через Королівство Нідерландів (імпортер Heuschen&Schrouff, OrientalFoodsTradingB.V.) до окремих держав-членів ЄС та до України.

 

Записатись
Подати скаргу