Новини

06 Вересень 16:00
Уряд затвердив Порядок проведення арбітражних лабораторних досліджень та врахування їх результатів для цілей держконтролю
Уряд затвердив Порядок проведення арбітражних лабораторних досліджень та врахування їх результатів для цілей держконтролю

Уряд затвердив Порядок проведення арбітражних лабораторних досліджень (випробування) та врахування їх результатів для цілей державного контролю. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 648.

Метою постанови є:

  • затвердження порядку проведення арбітражних лабораторних досліджень (випробувань);
  • встановлення процедури врахування результатів арбітражних лабораторних досліджень (випробувань) для цілей державного контролю.
  • забезпечення об’єктивності лабораторних досліджень (випробувань), що проводяться для цілей державного контролю.

Загалом Порядок передбачає встановлення чітких та прозорих процедур проведення арбітражних лабораторних досліджень (випробувань) уповноваженими акредитованими референс-лабораторіями з використанням підтверджувальних (референс) методів та врахування їх результатів для цілей державного контролю.

Документом також забезпечено максимально можливу незалежність проведення зазначених досліджень від компетентного органу та операторів ринку, а також об’єктивність відповідних результатів.

Крім того, Порядком передбачено право операторів ринку оскаржувати результати лабораторного дослідження (випробування), проведеного акредитованою лабораторією для цілей державного контролю.

Прийняття рішення сприятиме підвищенню ефективності проведення даних досліджень.

 

Записатись
Подати скаргу