Новини

04 Квітень 16:05
Щодо спалаху гострої кишкової інфекції в організованому колективі м. Могилів-Подільський
Щодо спалаху гострої кишкової інфекції в організованому колективі м. Могилів-Подільський

2-3 квітня 2018 року у місті Могилів-Подільському в окружну лікарню інтенсивного лікування було госпіталізовано 7 дітей віком від 3 до 6 років.

При госпіталізації хворі скаржились на блювоту, пронос, підвищення температури тіла. При госпіталізації дітям встановлено діагноз гостра харчова токсикоінфекція.

Встановлено, що захворілі діти відвідують заклад дошкільної освіти (ЗДО) №3 міста Могилів-Подільського, останнє відвідування  було 29 березня 2018 року.

Станом на 4 квітня в інфекційному відділенні Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування (ОЛІЛ) на перебуває 8 дітей віком  від 3 до 6 років. Перебіг захворювання у 7 дітей середнього ступеню, ще у 1 дитини - легкого ступеню важкості.

Від усіх захворілих  дітей відібрано матеріал для лабораторного дослідження.  

Хворі  отримують відповідне лікування.

В ході розслідування лабораторно обстежено 14 працівників закладу дошкільної освіти. Для лабораторних досліджень відібрано 2 проби води централізованого водопостачання та 20 змивів з об’єктів внутрішнього середовища харчоблоку закладу дошкільної освіти. Відібрано також проби масла вершкового, сметани, молока, добові проби наявних на момент обстеження страв -  плов, суп рисовий, макарони, ікра кабачкова.  

Фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління  Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться епідемічне розслідування випадку захворювання дітей. 

Станом на 12:00 годину 04 квітня 2018 року повторних випадків  захворювання  в осередку не зареєстровано. 

Лабораторні дослідження матеріалу відібраного від хворих осіб, працівників садочку та проб об’єктів середовища тривають.

У вогнищі проведена заключна дезінфекція.

 

 

Записатись
Подати скаргу