Новини

10 Січень 12:52
Рекламні носії під наглядом ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області!
Рекламні носії під наглядом ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області!

Працівниками Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області протягом 2017 року було досліджено 37 рекламоносіїв: 36 – у сфері зовнішньої реклами, 1 – в друкованому ЗМІ.

У 26 випадках було прийнято рішення про накладення штрафних санкцій на загальну суму 16165 гривень. В добровільному порядку сплачено 12765 гривень. Дві справи знаходяться на розгляді у суді.

Особливу увагу було приділено рекламі типу: "Аптека низьких цін", "Аптека найкращих цін" та "Економ аптека". У всіх випадках дані гасла визнано рекламою, в результаті чого суб’єктами господарювання її було демонтовано, а також сплачено штрафні санкції за порушення Закону України "Про рекламу"

Серед порушень також мало місце недотримання вимог розміщення реклами, що порушує етичні та моральні норми, нехтує правилами пристойності та є дискримінаційною. 

В четвертому кварталі 2017 року зафіксовано порушення ст. 22 Закону України "Про рекламу", що стосується тютюнопаління. Рекламу було одразу демонтовано та суб’єктом господарювання сплачено штрафну санкцію в добровільному порядку.

 

 

Записатись
Подати скаргу