Новини

03 Жовтня 10:20
Проміжне повідомлення щодо спалаху сальмонельозу в с. Балки Барського району
Проміжне повідомлення щодо спалаху сальмонельозу в с. Балки Барського району
У доповнення до інформації щодо спалаху харчової токсикоінфекції в с. Балки Барського району Вінницької області інформуємо, що впродовж  24 вересня 2018 року - 02 жовтня 2018 року у даному вогнищі було виявлено ще 2 хворих з ознаками гострої кишкової інфекції. 
 
Всього у вогнищі захворіло 23 дорослих особи. Із них на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Барської центральної районної лікарні перебувало 20 осіб, на амбулаторному - 3 особи. 
 
Після завершення лабораторних досліджень матеріалу, відібраного від 23 хворих, у 18 осіб було виділено сальмонелу (Salmonella Blegdam).
 
Ідентичний збудник сальмонельозу (Salmonella Blegdam) був виділений із харчових продуктів: риба смажена, налисники з сиром, чебуреки.
 
За результатами проведених лабораторних досліджень із 15 відібраних змивів з кухонного обладнання та посуду, в 2 випадках виявлено Salmonella Blegdam та в 11 випадках (73%) виявлено бактерії групи кишкової палички.
  
 
Станом на 02 жовтня 2018 року 11 захворілих в задовільному стані виписані із стаціонару. На стаціонарному лікуванні перебуває 9 осіб. Хворі отримують адекватне лікування. 
 
Про подальший перебіг ситуації буде проінформовано додатково.   
 
 
Записатись
Подати скаргу