Новини

14 Червень 19:57
Права споживачів – під захистом Держпродспоживслужби!
Права споживачів – під захистом Держпродспоживслужби!

Одним із напрямків роботи Управління захисту споживачів є опрацювання звернень щодо порушення прав споживачів суб’єктами господарювання при реалізації товарів та наданні послуг.

Якщо споживачем виявлено недоліки в товарі, або наданій послузі, а суб’єкт господарювання відмовляється вирішувати питання, споживач має право на захист своїх прав та інтересів державою.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звернувся мешканець м. Жмеринка Москаленко В.М., який придбав у автомагазині трактор «Форте» вартістю 45 тис. грн. В процесі експлуатації було виявлено численні несправності, які були наслідком заводського браку. Після втручання спеціалістів Управління захисту споживачів питання вирішено на користь споживача – суб’єктом господарювання повернуто кошти у повному обсязі.

Мешканець с. Яришівка Томашпільського району Ціхомський А.В. звернувся із скаргою, про відмову у заміні неякісних акумуляторів моделі «ВЕСТА, 190 А×год.» (4 шт., загальною вартістю понад 11 тис. грн.), придбаних в одному з автомагазинів м. Вінниці. Питання вирішено на користь споживача – представником корпорації «ВЕСТА» замінено неякісні акумулятори на нові, іншої моделі з доплатою різниці у вартості. Від споживача отримано лист-подяку.

Мешканець багатоповерхового будинку Хантель В.І. звернувся за допомогою у вирішення питання про розірвання договору з фізичною особою-підприємцем, щодо виготовлення та доставки металопластикових конструкцій і поверненню коштів в розмірі 1200 грн. За результатами розгляду заяви та вжитих заходів договір із суб’єктом господарювання розірвано, споживачеві повернуто кошти у повному обсязі. За наполегливість та рішучість під час розгляду питання громадянин Хантель В.І. в письмовій формі висловив подяку спеціалісту.

 

Записатись
Подати скаргу