Новини

24 Червень 16:29
Пам’ятка щодо організації проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах
Пам’ятка щодо організації проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах

На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя.

Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як влаштувати випускникові незвичайне та яскраве свято, свято, яке залишиться в серці кожного навіки.

Пам’ятайте головне, свята повинні бути не лише веселими, але й безпечними. Не кожний розуміє, що щедрість та гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні організаторам ні дітям.

На жаль, епідемічна ситуація в країні нестійка і напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах.

Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та ін.

Тому, щоб Ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади, прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби:

  • Влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким Ви довіряєте;
  • Поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв;
  • Узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та сумнівних страв в епідемічному відношенні (кондитерські вироби з кремами, яйця та м’ясо водоплаваючої птиці, низькосортні м’ясні вироби (нижче I сорту), студні, зельци, фаршмаки, гриби, молоко-самоквас, сметана та фляжне молоко та сир м’який без термічної обробки, консерви непромислового виготовлення (домашні), солодкі газовані напої, нарізні салати з майонезом, оцтом, сметаною);
  • Не допускайте приготування (копчення, смаження, в`ялення) м‘ясних і рибних страв в домашніх умовах, не використовуйте консервів домашнього виготовлення (м`ясних, грибних, овочевих);
  • Не допускайте вживання учасниками урочистостей та учнями-випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

Наголошуємо, що за невиконання вимог чинного законодавства і можливі ускладнення епідемічної ситуації ВИ несете персональну відповідальність.

Давайте не будемо ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям випускників, а спільними зусиллями організуємо яскраві і незабутні свята для наших улюблених дітей.

 

Записатись
Подати скаргу