Новини

24 Квітень 14:49
Оперативна інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в ДНЗ «Казка» смт. Стрижавка Вінницького району
Оперативна інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в ДНЗ «Казка» смт. Стрижавка Вінницького району

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій надає оперативну інформацію щодо спалаху гострої кишкової інфекції в дошкільному навчальному закладі «Казка» смт. Стрижавка Вінницького району.

Станом на 15 годину 24 квітня 2018 року зареєстровано 7 випадків гострої кишкової інфекції серед дітей, які напередодні захворювання відвідували вищевказаний дитячий заклад. 

Четверо дітей віком 2-5 років з діагнозом «Гострий гастроентероколіт» госпіталізовані у Вінницьку обласну клінічну дитячу інфекційну лікарню, ще троє перебувають на лікуванні у Вінницькій районній лікарні.

Діагноз – «Гострий гастроентероколіт», перебіг захворювання середнього ступеню важкості.

За результатами лабораторних досліджень (Сito тести), етіологічним чинником даного групового випадку захворювання дітей є рота вірус, який має значну контагіозність та велику ймовірність перехресного інфікування і заносу інфекції в інші групи закладу.

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Вінницькій районній державній адміністрації.

Рішенням комісії, з метою запобігання поширення інфекції в дитячому колективі, функціонування ДНЗ «Казка» призупинено терміном на 7 днів.

 

Записатись
Подати скаргу