Новини

17 Вересень 15:25
На Вінниччині обговорили питання готовності закладів інтернатного типу до навчального року
На Вінниччині обговорили питання готовності закладів інтернатного типу до навчального року

Сьогодні, 17 вересня 2019 року, на базі Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада з директорами шкіл-інтернатів обласного підпорядкування з питань готовності закладів до роботи в новому 2019-2020 навчальному році.

В нараді взяла участь Головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська, яка презентувала цікаві слайди та матеріали щодо санітарно-епідемічної ситуації в Україні та, зокрема, у Вінницькій області.

Також, на нараді були обговорені питання щодо якості підготовки кожного інтернату до роботи, забезпечення закладів водою, дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму.

Головний спеціаліст наочно показала основні порушення режимних моментів на харчоблоках інтернатів і наслідки недотримання дезінфекційного режиму та правил особистої гігієни працівників їдалень. Були обговорені питання постачання продовольчої сировини та харчових продуктів, технологія приготування страв, ведення медичної документації, питання зберігання продуктів і товарного сусідства тощо.

Всі присутні отримали інформаційні матеріали щодо санітарних правил, накази, рекомендації та пам’ятки щодо організації роботи шкіл-інтернатів.

Діалог між представниками Держпродспоживслужби та закладів інтернатного типу був насиченим і продуктивним, адже і досвід, і проблеми завжди цікаві людям, у яких є відповідальність і бажання піклуватися про покращення умов перебування, виховання та навчання наших дітей!

 

Записатись
Подати скаргу