Новини

03 Травень 12:49
Інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в ЗДО "Казка" смт. Стрижавка
Інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в ЗДО "Казка" смт. Стрижавка

Головне Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує щодо спалаху гострої кишкової інфекції в смт. Стрижавка Вінницької області.

Всього на лікуванні з приводу гострої кишкової інфекції перебувало 7 дітей, які відвідували заклад дошкільної освіти "Казка".

Станом на 02 травня 2018 року усі госпіталізовані діти  в задовільному стані виписані із стаціонару. Захворілим дітям було встановлено наступні заключні діагнози: 6 - "Гострий гастроентероколіт зумовлений ротавірусом", 1 дитині – "Функціональний розлад травлення.  Ацетонемічний синдром".

При проведенні епідрозслідування зв’язку захворювання з організацією харчування дітей в дитячому закладі не встановлено.

За результатами проведених лабораторних досліджень у 4-х працівників ЗДО "Казка" виявлено антиген  ротавірусу. Вказані особи направлені в медичний заклад за місцем проживання для консультації та призначення необхідного лікування.

Етіологічним чинником спалаху слугував ротавірус. Шлях передачі інфекції, ймовірно, контактно-побутовий.

Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації тимчасово призупинено функціонування ЗДО "Казка".

Станом на 03 травня 2018 року в закладі проводяться ремонтні роботи, після закінчення яких, робота закладу буде відновлена.

 

Записатись
Подати скаргу