Новини

25 Жовтня 11:18
Інформація щодо продажу зерна
Інформація щодо продажу зерна

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертає увагу керівників сільськогосподарських підприємств на те, що в області трапляються випадки продажу зерна за ціною насіння без відповідних документів, які б підтверджували його походження та якість.

Для того, щоб зібраний урожай зерна можна було використати для продажу як насіння, необхідна наявність у підприємства-продавця відповідно до "Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал" затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 р. № 97, "Сертифікату, що засвідчує сортові якості насіння" та "Сертифікату, що засвідчує посівні якості насіння".

Зазначені документи видаються на пронумерованих бланках суворої звітності Вінницькою обласною філією Державного підприємства "Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції" м.Вінниця, просп. Коцюбинського, 8.

Наголошуємо, що продаж насіння без документів є безпідставним та заборонений законодавством. Купуйте насіння в насінницьких господарствах, які занесені до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва!

 

Записатись
Подати скаргу