Новини

05 Квітень 09:35
Фахівці зі всієї України обговорили питання з оцінки та управління ризиками, пов’язаних з іграшками
Фахівці зі всієї України обговорили питання з оцінки та управління ризиками, пов’язаних з іграшками

2-3 квітня 2018 року у м. Києві відбувся семінар з оцінки та управління ризиками, пов’язаних з іграшками.

Навчання було організовано у співпраці із TAIEX (інструмент технічної допомоги та обміну інформацією).

У семінарі взяли участь експерти з Євросоюзу (Литва, Бельгія), центрального апарату Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, фахівці науково-дослідних установ України та територіальних органів Держпродспожислужби.

Від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області участь взяла головний спеціаліст відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Хутченко.

На семінарі обговорювався європейський досвід нормативно-правових норм щодо збереження здоров'я дітей різного віку під час виробництва, розповсюдження та використання іграшок. Були оговорені характеристики показників безпеки, які підлягають обов’язковому контролю за імпортними товарами в ЄС, процедурою затвердження та доступом до ринку. Учасники аналізували деталі процедур в Україні та країнах ЄС щодо  впливу на здоров'я дітей  різних видів іграшок та ігор.

Це навчання було гарною нагодою обмінятися досвідом та дізнатися про кращі європейські практики щодо забезпечення контролю за безпечністю дитячих іграшок.

 

Записатись
Подати скаргу