Новини

11 Вересень 14:15
Дослідження тривають ...
Дослідження тривають ...

Впродовж 2019 року у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби, фахівцями відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міських, районних та міжрайонних управлінь було доставлено 1073 зразки проб для проведення лабораторних досліджень. Проби були відібрані у закладах дошкільної освіти, закладах загально-середньої освіти, установах інтернатного типу, дитячих оздоровницях та з криниць громадського користування.

З джерел централізованого водопостачання було доставлено 334 проби питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 87 (26%) проб, за санітарно-хімічними показниками 52 (16%) проб.

З джерел децентралізованого водопостачання було доставлено 578 проб питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 341 (59%) проба, за санітарно-хімічними показниками 340 (59%) проб.

Для вирішення питання покращення якості питної води по всіх виявлених відхиленнях були направлені рекомендаційні листи і пропозиції керівникам та власникам закладів.

При проведенні планових та позапланових заходів державного нагляду з дитячих дошкільних та оздоровчих закладів було доставлено 124 проби готових страв для досліджень на бактеріологічне забруднення. З них 46 (37%) виявилися позитивними. Керівникам закладів були надіслані пропозиції щодо проведення заходів для унеможливлення в подальшому забруднення страв, посилення контролю за дотриманням правил особистої гігієни працівниками та проведення генерального прибирання приміщень харчоблоку.

При проведенні досліджень на калорійність готових страв (30 зразків) відхилень не виявлено.

 

Записатись
Подати скаргу