Новини

26 Жовтня 12:56
Держпродспоживслужба на варті захисту споживачів!
Держпродспоживслужба на варті захисту споживачів!

Одним із напрямків роботи Управління захисту споживачів є опрацювання звернень щодо порушення прав споживачів суб’єктами господарювання при реалізації товарів та наданні послуг.

Споживач має право на відшкодування майнової та моральної шкоди, яку було завдано внаслідок придбання неякісної продукції або послуги.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області надійшла скарга від мешканця м. Хмільник стосовно розміщення реклами, яка містить інформацію з елементами дискримінації за ознакою статі. Зазначена реклама була розміщена магазином "Натяжні стелі" на зупинці громадського транспорту на центральному проспекті Свободи м. Хмільник. Оскільки розміщення реклами, що порушує наступні принципи: містить зображення, які порушують етичні та моральні норми, нехтує правилами пристойності та є дикримінаційною - відповідає порушенням вимог ч. 3 ст. 7, ч. 1 ст. 8 Закону України "Про рекламу". На магазин ФОП Мельник М.О. "Натяжні стелі" було накладено штраф у розмірі 500 гривень.

Фахівцями Управління захисту споживачів з метою здійснення владних повноважень, в межах контролю за дотриманням законодавства про рекламу суб'єктами госпдарювання, було виявлено правопорушення з боку агенства мандрів "Янко" м. Вінниця. Агенством було розміщено інформацію про ціни на товари та послуги, що визначені в доларах США. Зазначене вище є порушенням вимог ч. 8 ст. 8 Закону України "Про рекламу", ч. п. 12 ч. 1 ст. 15, п.7 ч. 1 ст. 22 Закону України "Про захист прав споживачів". На агенство мандрів "Янко" було накладено штраф у розмірі 450 гривень.

 

 

Записатись
Подати скаргу