Спеціалістами Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, лише за минулий тиждень, з 21 по 26 вересня, фахівцями було здійснено 56 перевірок суб'єктів господарювання на предмет організації та дотримання протиепідемічних заходів, а саме:
- закладів громадського харчування - 25, з них з порушеннями – 6;
- продовольчих магазинів - 16, з них з порушеннями – 6;
- непродовольчих магазинів - 7, з них з порушеннями – 1;
- стоматологічні кабінети - 3, з них з порушеннями - 1;
- перукарні - 3, з них з порушеннями - 1;
- школи - 2, з них з порушеннями - 1.
Найпоширенішими виявились наступні порушення: не проводиться температурний скринінг працівників, відсутні запаси ЗІЗ (маски), персонал та відвідувачі у закладах перебувають без масок, відсутні ємності для збору ЗІЗ, відсутні дезінфікуючі засоби для прибирання.
Як результат, було складено 16 протоколів про адміністративні правопорушення.